Migrena kronike: Anestezik i zakonshëm lehtëson dhimbjen në studimin e ri

 • Një studim i ri vëzhgues sugjeron që administrimi intravenoz i agjentit anestezion lidokaina mund të ndihmojë në zbutjen e dhimbjes tek individët e shtruar në spital me vështirësi kronike migrena.
 • Afro 88% e pacientëve me migrenë kronike që marrin lidokainë intravenoze gjatë shtrimit në spital treguan një ulje të intensitetit të dhimbjes gjatë shkarkimit.
 • Ky studim hap rrugën për prova të kontrolluara të rastit për të vlerësuar efektivitetin e lidokainës në lehtësimin e migrenave kronike të vështirë për tu trajtuar.
 • Një studim i fundit i botuar në revistën Rajonale Anestezi & amp; Mjekësia e dhimbjes raporton se pacientët e shtruar me migrene refraktare treguan një ulje të ndjeshme të dhimbjes gjatë shkarkimit pas infuzioneve intravenoze të lidokainës së bashku me ilaçet e tjera.

  Megjithëse efektet e trajtimit filluan të veniten deri në fund të muajit, rreth 43% e pacientëve treguan përmirësime të qëndrueshme në intensitetin e dhimbjes në 1 muaj. Pacientët e studiuar kishin formën më të rëndë të migrenës zjarrduruese, dhe madje edhe një lehtësim i tillë i përkohshëm nga dhimbjet e kokës mund të çojë në përmirësime të konsiderueshme në cilësinë e tyre të jetës.

  Autori i studimit, Dr. Eric Schwenk, një anesteziolog në Universitetin Thomas Jefferson në Woodbury, NJ, i tha MNT, "Për pacientët me migrenë kronike refraktare dhe mjekët e tyre, mund të ia vlen të merret në konsideratë referimi tek një përvojë Qendra që mund të ofrojë trajtime agresive intravenoze siç është lidokaina nëse lehtësimi nuk mund të merret nga ilaçe të tjera. "

  "Sidoqoftë, lidokaina nuk është për të gjithë dhe ka disa efekte anësore si nauze/të vjella, ndryshime të ritmit të zemrës dhe cistat shqip ndryshime të vizionit," shtoi Dr. Schwenk.

  migrena refraktare

  Një migrenë është një gjendje neurologjike që përfshin dobësimin e dhimbjeve të kokës pulsuese ose goditje të kokës, shpesh e shoqëruar me ndjeshmëri të shtuar ndaj tingujve dhe dritës, nauze dhe të vjella.

  Migrena mund të ndodhë ose me ndërprerje ose në baza kronike ditore. Individët me migrene kronike përjetojnë dhimbje koke më shumë se 15 herë në muaj, me të paktën 8 ditë migrene.

  Migrena kronike prek rreth 1.4-2.2% të popullsisë globale dhe janë shumë paaftësi, me një ndikim negativ në jetën profesionale dhe shoqërore.

  Një pakicë e konsiderueshme e individëve me migrene kronike nuk i përgjigjen trajtimeve standarde. Dhimbje koke të tilla quhen migrene kronike zjarrduruese.

  Individët me migrene kronike që nuk i përgjigjen ndërhyrjeve ambulatore dhe shfaqin simptoma të rënda kërkojnë shtrimin në spital. Trajtimet për pacientë të tillë kronikë të migrenës përfshijnë infuzione intravenoze të ilaçeve të ndryshme si ilaçe anti-inflamatore josteroide, kortikosteroide dhe neuroleptikë.

  Këto trajtime bazohen kryesisht në prova nga studimet vëzhguese sesa provat klinike të rastit të kontrolluara nga placebo. Kjo për shkak se migrena kronike zjarrduruese mund të jetë jashtëzakonisht e paaftë, dhe kryerja e provave të kontrolluara nga placebo do të ishte joetike.

  Veçanërisht, individët me formën më të rëndë të migrenave refraktare gjithashtu nuk arrijnë t’i përgjigjen trajtimeve spitalore. Kështu, ekziston nevoja për më shumë hulumtime për të identifikuar ilaçet që janë efektive kundër migrenave zjarrduruese.

  Infuzionet intravenoze të lidokainës, një anestezion lokal që përdoret zakonisht për të lehtësuar dhimbjen, kanë treguar premtime për trajtimin spitalor të dhimbjeve kronike. >

  Në studimin e tanishëm, studiuesit ekzaminuan më tej aftësinë e lidokainës për të lehtësuar migrenat kronike refraktare në pacientët e shtruar në spital.

  Efektiviteti i infuzioneve të lidokainës

  Në këtë studim retrospektiv, autorët analizuan të dhënat mjekësore të 609 pacientëve kronikë të migrenës zjarrduruese të shtruara në Qendrën Jefferson të dhimbjes së kokës.

  Të gjithë pacientët morën infuzione të vazhdueshme intravenoze të lidokainës së bashku me trajtime të tjera të migrenës, duke përfshirë magnezin, metilprednisolone, ketorolac (NSAID) dhe neuroleptikën, gjatë shtrimit në spital. > Pacientët morën infuzione të lidokainës për rreth 5-7 ditë duke rezultuar në një rënie të vlerësimeve mesatare të dhimbjes nga 7 në kohën e shtrimit në spital në 1 në shkarkim.

  gati 88% e pacientëve treguan një ulje të vlerësimeve të dhimbjes me të paktën 2 pikë gjatë periudhës së shtrimit në spital, të ashtuquajturat përgjigje akute.

  Për më tepër, 43% e përgjigjes akute treguan një përmirësim të qëndrueshëm të intensitetit të dhimbjes gjatë një vizite në zyrë pas shkarkimit rreth 1 muaj pas shtrimit në spital.

  Pacientët kronikë të migrenës gjithashtu raportuan më pak ditë dhimbje koke në kohën e vizitës së zyrës vijuese sesa para shtrimit në spital.

  Efektet anësore të lidhura me infuzionin e lidokainës ishin të tolerueshme, me efektet më të zakonshme anësore që përfshijnë nauze, të vjella, luhatje të ritmit të zemrës dhe halucinacione.

  Dr. Schwenk vuri në dukje, "Gjetjet nga ky studim mbështesin performancën e një provë të rastit, të kontrolluar duke krahasuar infuzionet e lidokainës me placebo. Ky është standardi i artë në mjekësi dhe duhet të jetë hapi tjetër. "

  "Përveç kësaj, lidokaina duhet të ofrohet në më shumë qendra të dhimbjes së kokës në të gjithë vendin për pacientët me migrenë kronike refraktare pasi që opsionet janë kaq të kufizuara."

  Dr. Richard Stark, një neurolog në Universitetin Monash, Melbourne, i tha MNT, "Anydo trajtim që mund të zvogëlojë barrën e aftësisë së kufizuar në pacientët [migrene refraktare] duhet të mirëpritet."

  "Lidokaina intravenoze përdoret në një numër relativisht të vogël të qendrave shumë të specializuara për trajtimin e çrregullimeve të dhimbjes së kokës zjarrduruese dhe vlerësohet nga ata që e përdorin atë si një opsion trajtimi shumë të vlefshëm."

  "Përfundimet e këtij punimi janë në përputhje me përvojën time: trajtimi është të paktën mesatarisht i efektshëm në pacientët për të cilët asgjë tjetër nuk ka punuar."

  – Dr. Stark

  Kufizimet

  Autorët pranuan se studimi kishte disa kufizime. Për shembull, disa nga pacientët nuk raportuan për vizitën vijuese të zyrës, duke rezultuar në të dhëna të humbura. Studiuesit gjithashtu nuk ishin në gjendje të llogaritin ilaçet e përdorura para pranimit në analizat e tyre.

  Dr. Werner Becker, një profesor emeritus në Universitetin e Calgary në Alberta, i cili nuk ishte i përfshirë në hulumtim, i tha MNT: "Studimi është një përmbledhje retrospektive e grafikut, kështu që nuk ka asnjë grup kontrolli, Dhe ka të dhëna që mungojnë […]. Meqenëse studimi nuk është i verbër, jo i kontrolluar nga placebo, dhe në fakt nuk ka asnjë grup krahasimi, niveli i provave të dhëna nga ky studim është i dobët. "

  "Sidoqoftë," shtoi Dr. Becker, "migrena kronike zjarrduruese është shumë e paaftë dhe e vështirë për tu trajtuar, kështu që ky studim është ende një kontribut i rëndësishëm në literaturën kërkimore për këtë grup pacientësh."

 • dhimbje koke/migrenë
 • dhimbje/anestetikë